Bergskelter aandrijfas opmeten

Hoe meet je de aandrijf as op van een Bergskelter

Weet je niet welk wiel je moet bestellen voor de bergskelter? Welk wiel heb je nodig voor de bergskelter? Of welke band past erop de bergskelter. 

Je ziet op de foto een lange ronde as en aan het begin een stukje vierkant. Dit stukje meet je op en dit is 25 x 25 mm. Je ziet ernaast in de foto een wiel liggen met een metalen vierkante buis (as) erin. De afmeting van deze buis is 30 x 30 mm. Deze buis hoort bij de skelter. Deze haal je uit t wiel en plaats je in t nieuwe wiel en dat is dit wiel.wat je zou kunnen gebruiken. Het wiel met de vierkante buis schuif je op de ronde as zover tot over het vierkante stukje van 25 x 25mm. En je kunt weer rijden.

 

Vierkante aandrijf as opmeten

Bergskelterwiel te duur? Doe dan dit!

Vind je dit Bergskelterwiel veel te duur, eerlijk gezegd vind ik dat zelf ook. Ik ben voor het alternatief en dat is de band vervangen. Als je de bandenmaat 4.80/4.00-8 aanhoudt kan je een band naar keuze uitzoeken en deze op de velg zetten. 

Een video hoe je de skelterband vervangt?

Ik laat je zien in een video hoe je de skelterband vervangt. Deze vind je op m’n Youtube kanaal van Lip.nl. Hier vind je de instructie playlist

Laat het mij even weten als dit bericht je heeft geholpen. Of als je een aanvulling hebt. Je mag hem ook delen, dat zou helemaal fantastisch zijn. Tag mij, dan kom ik even kijken. Hier vind je mij op social media.

Rollende groetjes,

Caroline Lip
Lip.nl

Deel Dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest
×

Winkelwagen