Hoe vervang je een skelterband ?

Heb je een skelter gekocht via Marktplaats of heb je er eentje gekregen en zijn de banden lek? Dat kan dan zo’n teleurstelling zijn. Niet getreurd, ik heb de oplossing. Ik leg je hier helemaal uit hoe je de skelterband kunt vervangen. Dit doe ik zowel in tekst uitgelegd als in beeld. In de eerste video kun je zien hoe je een skelterband van de velg afhaalt.
Je legt het wiel met het ventiel aan de bovenzijde op de werkbank. Dan draai je het ventiel eraf. Eerst laat je de band leeglopen. Dit doe je door het pennetje in het ventiel in te drukken of je hebt een ventiel sleutel. Daarmee draai je het pinnetje uit het ventiel. (link hieronder) Als de band goed leeg is druk je hem “los” van de velg. Je hoort dan een plop. Vervolgens pak je de bandenlichters en steekt eentje tussen de band en de velg. Beweeg een beetje zodat je voelt dat de band los zit. Als de bandenlichter er strak tussenzit verplaats hem dat. Totdat je ergens voelt waar ruimte is. Steek de tweede bandenlichter een stukje verderop ertussen. En zo ga je rondom om de band over de velg rand te duwen. Je hoeft niet helemaal rond met de banden lichters. Op een gegeven moment kan het met je handen. Nu druk je het ventiel door het gat en ga je aan de binnenzijde bij het ventiel de binnenband eruit trekken. Dit doe je zo omdat de binnenband anders blijft steken tussen de band en de velg.

Hoe doe je een skelterband op de velg?

In de video hieronder zie je hoe je de skelterband op de velg zet. Eerst leg je de velg met het ventiel gat naar boven op tafel. Dan duw je 1 rand van de band over de rand van de velg. Bij deze band gaat het makkelijk. Dit is een voordelige tevens soepele kwaliteit band. Neem je een stevige kwaliteit skelterband gebruik dan bandenvet. deze band is stugger en glijdt minder makkelijk over de velg rand. Vervolgens doe je het ventiel van de binnenband dor het ventiel gat. Erna duw je de binnenband rondom erin. Daarna duw je de buitenste rand van de band over de velg rand heen.

Nu ben je een skelterbanden-vervang-expert. Kom je er nu nog niet uit? Neem dan contact op. Ik help je graag!

Groet

Caroline Li

Deel Dit artikel

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Lip.nl
Moerheimstraat 79
7701CC, Dedemsvaart
Kvk 69180288
BTW NL001416900B78

×

Winkelwagen