Kruiwagenband, skelterband 4.80/4.00-8 lijn profiel

Kruiwagenband / skelterband in de maat 4.80/4.00-8. Geschikt voor elke kruiwagen of skelter als er op jouw band deze bandenmaat staat. De band heeft een lijn profiel. Dit zorgt voor weinig rolweerstand. In deze band hoort een binnenband, en dat is deze binnenband 4.80/4.00-8

6.95

SKU T1050 Categorieën , ,

Deel dit product

  • Voor 15.00 uur besteld, vandaag verzonden
  • Verzenden NL vanaf € 5.95  |   BE € 11
  • Alle prijzen zijn inclusief btw

Beschrijving

Het is zover, de kruiwagen komt weer tevoorschijn en de band is lek. Met deze band in combinatie met de instructies kan jij je kruiwagen snel weer gebruiken. Staat er op de buitenband 4.80/4.00-8 of een combinatie van deze cijfers dan past deze band op jouw velg.  In deze band hoort een binnenband.

Montage van de band

Eerst haal je de oude band van de velg af. Dit kan soms enige moeite kosten, omdat de oude band uitgedroogd is. Als je de band er af hebt dan veeg je de velg een beetje schoon, en kijk hem na of er geen scherpe plekken zijn. Nu leg je de velg op de werkbank met het ventiel gat naar boven. Je duwt dan de eerste rand van de band over de velg. Dit gaat makkelijk. Dan pak je de binnenband, schroeft het ventiel dopje eraf en plaatst de binnenband in de buitenband. En het ventiel van de binnenband doe je in het ventiel gat. Vervolgens duw je de tweede rand over de velg rand. Lukt je dit niet? Leg de velg op een doek op de grond en duw met je voeten de band over de rand van de velg.

Band oppompen

Plaats de pomp op het ventiel en vul de band eerst een klein beetje. Controleer of de velg in het midden van de band zit. Dan pomp je hem verder op. Er staat 30 psi op de band. Dat wil zeggen ongeveer 2 Bar. Mijn advies is, voel de band tijdens het oppompen. Hij mag hard zijn maar je kunt hem nog wel een stukje indrukken.

Specificaties

Weight 1 kg
Band (dxb)

39 cm x 9 xm

Maat

Profiel

Lijn

Druk

2 Pr

Ean code

8720094589909

Draagvermogen

125 Kg

Inch

8

Maximale snelheid

10 km

Type band

Luchtband

Andere suggesties…